Dov,kron,älg, hare, rådjur

Blev hämtad direkt på jobbet ikväll, mot Brantestad och hämta upp vildsvinsköttet från grisen i Rothult som Henke sköt. Gud så fint det var! Det blir bra när man styckar själv också men lite extra med vac. förpackning och etikett :-)  Tog en extrasväng på vägen mot Horn, har man inte stor frys hemma får man lägga den i andra frysboxar på andra orter..:-) ( Blir ny frysbox på Solbakken sen )... För oss blev det lite av en viltsafari. Vi såg ko och kalv, dovhjortar, en kron på långt håll, harar och rådjur. Fattades på viltsafarin va vildsvin..men dom har vi ju sett förr! Såg fyra när vi åkte till Ullared häromdagen, gills dom då? ;-)

Mest intressant på resan var nog älgarna. Såg två älgar som låg i skogen, kon ställde sig upp, vi såg att det låg en kalv brevid. Tyckte det va märkligt med tanke på årstiden, kalvarna föds inte fören om en månad. När älgarna travade iväg va kalven liten och ynkling, kanske 40-50 kg, (i storlek som på älgjakten). vita ben och svart kropp. Hade den varit född nu hade den ju varit brun. Nu va det en "miniälg" som knallade iväg. Låånga ben hade den, ingen stor kropp alls och ljust grått/ljusbrunt huvud. Funderar på hur det kan va möjligt. Är den född i tidigare i vinter eller hur går det ihop?

 

Idag blev det också bestämt att vi fick en tid till träning i Boda-hägnet. Loke och Nessan får en träningsdag till innan sommaren! :-) Skoj det bliir! :-)

19 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)