Hagdahls Kök

I torsdags va vi på föreläsning igen. Två pass har vi gästat nu, med olika duktiga hundfolk och instruktörer (eller vad vi ska kalla dom). Denna gång var vi på Restaurangen Hagdahls Kök i Linköping. Gulaschsoppa och bröd serverades först och sen förflyttade vi oss till övervåningen och lyssnade på Peter Ekeström, "Dogworks" och mer känd som krönikör och hundansvarig på Jaktmarker och Fiskevatten, och Björn Lindwall, VD och veterinär på Valla Djurklinik. Kvällens ämne vad jakt med hund på vildsvin. Det behandlades allt ifrån ras att jaga vildsvin med, till skadeförekomst och hur man undviker dessa. Vi va inne och nosade på mycket och man skulle säkert kunna suttit där hela natten. Mkt intressant och många bra tips och råd fick vi med oss hem.

Ett av tipsen var att " vattna upp" hunden mera inför stundande jakt, redan dagen innan för att hunden oftast tar slut på grund av uttrorkning, inte trötthet som vi ofta tror. Detta ska vi prova! :) Lättare än man tror....;)

Vi var mkt inspirerade och fullproppade med tankar och funderingar när vi åkte hem, och man känner ofta att man gör 1000 saker fel hela tiden med sin hund. Tankarna får smälta lite och efter några dagar såhär så landar man lite och känner att man får göra så gott man kan och man har ju faktiskt en hund som fungerar trots allt. :) Intressant blir ändå Nessie och Loke framöver i skogen tillsammans med grisarna, man tänker ju ännu  mer nu...haha

Vi fick också lite råd ang. hägnträningen på onsdag. Ska bli intressant när vi ändrar lite taktik..

 

Nu i helgen är det ju jobb som gäller. Har avverkat lördagens jobb. I morgon blir det hagelstig på morgonen innan det bär av till jobbet igen..

 

 

27 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)