Morgonkaffe!

Sovmorgon! Denna dagen har jag längtat lite efter, vi har varit uppe tidigt varje morgon hela helgen och när Henke och jag diskuterade det där med att han inte fick ha sovmorgon förens på lördag...så sa jag " jag har sovmorgon på tisdag".

Jag tycker inte att sovmorgon är att vakna vid 8.00...iallfall inte när jag fick sova till 9.30. Sovmorgon till 8.00 hade jag häromdagen när vi gått upp ännu tidigare dagarna innan. Allt är ju relativt...:P  Jaha, nu sitter jag iaf här. Några timmar på mig innan det är dax för jobb. Hinner med både morgonkaffet och lite fix hemma.

Nu..när man har tid att göra lite småsaker ser jag allt som jag vill göra! Allt..! Man kanske borde bädda sängen och snygga till? Inte så duktig på det annars på vardagarna. Stryka några av de grejerna som torkat sen jag tvättade? Kökshanddukar är ju snyggare om dom är raka och välstrukna! Vika den andra tvätten? Dammsuga...nae...egentligen ska jag ju ändå göra det ordentligt i morgon...men visst, det behövs! Vi alla samlar skräp och drar in...:)

Sitter och tänker lite på hur Peter Ekeström skriver, hundtränare och krönikör eller vad man nu ska kalla honom, vilka problem han tar upp när han skriver sina inlägg bla. på fb. Intressant att det ofta blir ämnen som berör en själv eller andra man känner. Troligen vanliga "problem" som folk har med sina hundar och därför är det lätt att dom kommer upp. Hittills har jag iaf kännt att både jag och Henke fastnat lite för hans idéer att träna och tänka hund. Jag håller med om mycket och jag tycker ändå på hans föreläsningar som vi besökte, att han hade många exempel som han hade bevis för att de fungerade. Har ju redan testat någon på Nessie i tex. situationen med jakt på vildsvin...Har ännu inte kommit så långt i utbildningen och träningen på dessa men kan inte säga att det blivit sämre, tvärt om! Hon har säkert tillsammans med mognad och egen utveckling blivit starkare och modigare med sitt möte med grisarna, men jag tror också att vårt aggerande påverkar. Hon var avvaktande först och hon har säkert nu och i framtiden ganska bra koll på hur hon gör men min fråga är ofta hur gör JAG för att förstärka eller försvaga ett visst beteende? Man vill ju inte göra oönskade beteenden värre och vet jag inte hur jag bekräftar det, så är det lätt att jag agerar på motsatt önskat sätt! Känner ofta nu att jag tänker på om jag bekräftar henne/ ignorerar beroende på lite hur man vill ha det. Alltså har vi lärt oss någonting! :D

Bara en liten reflektion....såhär på tisdagsmorgonen! :D

 

 

24 sep 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)