Simsalabim!

Så va onsdagen nästan gjord. Lediga dagen bara springer iväg, skulle som vanligt kunna ha flera sådana och mycket oftare ;) (men då vore dom nog inte lika uppskattade). Klockan ringde 7.00, vi hade bestämt att vi skulle ut och kolla efter hare åt Nessie. Vi siktade in oss på Kristineberg, Henkes pappas mark. Där finns mera vall och lite fler harar...trodde vi.. Som vanligt med vår tur med hare så satt ingen ute idag. Kanske fukten och daggen på morgonen men harar finns det..men inte idag. Gick kanske 500m, sen reste sig fyra rådjur på vallen åt det ena hållet vi tänke gå. Fyra! Tur att vi har en rådjurshund i kopplet som inte ska jaga rådjur nu..Hm, vi fick vända och korta ner vår march lite. Gick sen vidare ut på en ö, ett fyll ut och sen vatten runt hela. där kan djuren bara ta sig ut på fyllet, annars får dom simma. Där är det ju betesmark, där kan det ju vara några harar..!? Eller varför inte fem (!) rådjur i en grupp som springer iväg framför oss...:(  Jaha, bara att gå vidare tillbaka och vi gav upp. Ingen hare för Nessie..

Ajova fick vara lös, med hopp om gris elr älgkontakt. Inget av det denna dag...

Loke släppte vi i andra området. Jag stötte ( som vi tror ganska säkert) va gris när jag kom till mitt pass. Ormbunkarna rasslade och det hördes att något sprang iväg men jag såg inga djur.. När Loke kom till mig gav han sig in bland granar och ormbunkar, tog spåret med några väckskall som markerar att "här har det varit gris, lite otäckt med spännande..var är dom?" Han följde spåren ut ur marken, 1,5 km norr ut, där grisarna alltid går. Dom ska nämligen åt samma håll jämt när dom är jagade...Bra spårning av Loke, synd att jag stötte dom och att vi inte kunde hitta dom med nån av hundarna istället.

Väl hemma blev det mat innan Henke åkte mot jobbet, så tråkigt när man varit iväg sådär att man ska behöva åka iväg, hade varit skönt att mysa tillsammas hemma istället.

Jag tog mig friheten att sen provsova i den nya soffan lite. Trött efter morgonen och förmiddagens aktivitet så blev de en stund där. Soffan fungerade alldeles förträffligt att sova i kan jag rapportera ;)

Eftermiddagen fick ägnas åt städ och matlagning, tusan så fort tiden rinner iväg! Kvällen va redan här och jag som tänkt att åka ut o kolla hare igen, denna gång i Hellefors så Nessan kan få sin hare nån gång.

Ingen hare ikväll heller...:/ Mindre vall att kolla över dock, får hoppas på mera tur en annan gång..

18 sep 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)