Släpspår och 8km promenad!

Efter eftersöket i lördags förmiddag tyckte vi att det passade bra att stärka spårandet lite hos Nessie genom att lägga lite spår på söndagen med. Liksom upprepa spårandet lite till o hoppas att det ger lite resultat i förlängningen. Emil la ett spår med grisklöv dränkt i blod. Alltså bara släpspår, inget annat blod som droppades utan det som var på klöven va det enda. Detta spår gick vi i lina. En vinkel (kom precis mitt i en bajspaus dessutom) missade hon. Jag avvaktade lite men bröt sen när jag sett att hon drog iväg åt helt fel håll. Annars gick spåret mycket bra, enligt mig bland det bättre hon gjort spårmässigt. 

Sen hade han lagt ett liknande spår där jag skulle släppa henne på spåret lös. Spåret fanns på gps så det gick lätt att följa henne. Hon gick ganska sakta, följde ca 80m, sen vände hon tillbaka till mig. Följde henne en bit, uppmanade henne "sök spår" som vanligt. Sakta men säkert tog vi oss fram. Huvudet på lilla rödluvan började nog ta slut men vi kämpade oss igenom det. Spårandet i sig gick bra, hon gick rätt hela tiden, förföljandet till spårslutet va lite trögare. Men hon kom fram och det märktes att hon va slut. Bra träning det också..att pressa sig lite fast det är jobbigt! 

Idag gick hundarna och jag en promenad med inslag av joggning. Tanken var att besöka svampskogen också..Hundarna va superivriga. Det märks nu att dom börjar få jaktfeeling i sig. Lite färsk rådjursvittring gjorde dom helknas och sen tog det en lång stund innan det gick bättre igen. 

Påsen blev fylld med goda gula, husse får en suverän (enligt mig) megamacka när han kommer hem från kvällsjobb! 

19 aug 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)