Viltspårträning

Idag är det dax för spårträning för hundar och för oss. Förra passet, som var det första, kunde vi inte delta i..så nu blir det att sätta igång istället. Det är en träningsgrupp där den som ansvarar för gruppen fixar blod, klövar och lägger spår. Ska bli nyttigt att träna med andra som lagt spåret, för oss har det ju bara blivit att man lagt hemma själv. Nu har vi ju inte gått ett enda spår sen förra säsongen, Nessie gick två eftersök på älg på älgjakten men konstlade spår har hon gått sen tidigt förra hösten. Bäst att friska upp minnena från den tiden så man kommer ihåg hur man gör! ;)

Henke är och går Sporting-stig i Åtvidaberg, så vi hoppas att han hinner hem tills han och Loke ska gå.

Återkommer med resultat efter träningen och jag hoppas kunna knäppa någon bild också..

 

Flera nyheter på gång också!

På torsdag den 25/4 åker vi till Linköping, till Restaurang Hagdahls Kök och lyssnar på Peter "Dogworks" Ekeström. Samarbete mellan honom, Valla Djurklink och restaurangen. Vildsvinsgulasch till mat och sen diskuteras vildsvinsjakt med hund, vilka skador som kan uppkomma och hur man hanterar allt runtokring. Förväntan är stor på den kvällen, ska bli jätteintressant! :D

Nästa söndag är det hagelstig i Kisa JVF. Har försökt att gå varje år och försöker detta år också. Jag jobbar senade på förmiddagen men Henke och jag startar tidigt så då hinner vi! Kul att gå stigen, även om det ibland blir lite för lite hagelskytte för min del under säsongen..

1 maj blir det ett nytt besök i Boda Vildsvinshägn. Blev tillfälle att åka och då gör vi det, kan vara bra att direkt prova på igen efter förra besöket. Sen blir det ju lugnt med vildsvinsmöten i sommarvärmen. Det går ända till sista helgerna i september då vi redan bokat ny tid innan säsongen börjar.

 

21 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)