Nessie & Loke

 

Kärrmarkens Nessie (2011-05-09)     

e. Kärrmarkens Jäger u. Gitte Vom Birkenbrink

djursdalarundan-059.jpgNessie är en mycket social och glad wachteltik. Hon älskar människor och vill gärna vara i centrum. Att vara ute är det bästa hon vet och gärna i skogen, hon har redan blivit en liten jaktmaskin.

Nessie jagar det mesta. Älg, rådjur,hare, hjort & vildsvin. Drevtiderna ligger mellan 15 min till 1½tim. Vi hoppas att vi får många roliga säsonger tillsammans, verkar som om damen är sen i utvecklingen och det händer saker hela tiden. Vi har skjutit hjort och rådjur för henne, samt en älg. Intresset för vildsvin har ökat och vi tror hon kommer jaga det ordentligt längre fram även om hon varit igång och jagat det några gånger.

Vi tränar en del viltspår och hoppas kunna starta öppenklass också. Vi tränar apportering och målet är att starta öppenklass för wachtelhund.

Nessie ägs tillsammans med Erikas bror Emil.  

Nessie har 36p i UKL & 58p i NKL, 33p Ökl (ej till pris)

Nessie är Godkänd Anlagsklass Viltspår

Nessie är utställd en gång, då med bedömningen "Good"

Nessie är röntgad i höfter & armbågar:

Hd Grad A  Ed UA

Gråsidingens Wen "Loke" (2009-10-31)

e.Elverdams Dingo u. Gråsidingens Lin

djursdalarundan-056.jpgLoke är en pigg, glad och sällskaplig Kleiner Münsterländerhane. 

Loke jagar mest vildsvin, älg och grävling, han kan i brist på annat följa hjort och rådjur korta sträckor tyst. Det har skjutits en del vildsvin för honom och vi blir hela tiden förvånade över hur han ändrar sitt arbetssätt. Han skallar endast vid synkontakt, det fungerar mer som ståndskall och han följer tyst i löpor. Några gånger hänger han på långa sträckor, ibland släpper han för att återgå och "hämta" mer vildsvin, tex. i en plantering.

Henke och Loke är med i eftersöksgruppen i Vimmerby & Kisa, och det blir en del, mest på rådjur.

Loke tränas mycket i viltspår, han är den som är mest erfaren av våra hundar. Vi kör även på med apporteringsträningen, bra hjärngympa och han är en perfekt sparringpartner till Nessie.

Loke är Godkänd i Anlagsklass viltspår

Loke har tre 1.or i Öppenklass, papper är inlämnade för att få SVCH.

Frank "Grim" (2014-03-06)

e.Kärrmarkens Ernst     u.Ackers Yoggi

/grim-pa-solbacken-093.jpg

Grim är en blandras mellan Jämthund & wachtel. Vi hoppas att han i framtiden kommer jaga älg, vildsvin & kronhjort. Grim har hunnit bli lite äldre, 3år är han.  han har varit med i skogen  en del och vi har tränat en del spår också. Vi ser att det finns mycket i denna krabat. Grim är lugn och snäll, men gillar även att leka och då med storebror Loke. Grim är en jaktmaskin, han jagar vildsvin, älg och kronhjort. Vi hoppas också att kunna få honom rådjur och dovhjortsren framöver, om än att drevtiderna blir mkt korta på dessa. Grim har skällt stådskall på älg upp till nästan två timmar, och vildsvin i 45min. Han har även förföljt dessa långa sträckor. Det har skjutits friskt vildsvin och några vildsvin på eftersök för honom. Det har även skjutits några älgar på eftersök. I våras testade vi Grim på björn i Almunge hägnet. Han gillade björnarna mycket och fick mycket fina vitsord från instruktören. Hade det varit ett test hade han blivit godkänd. Han har stor jaktlust och vi hoppas och tror att han kommer ge oss många fina jaktupplevelser framöver!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)