Blogg

Ny stjärna i flocken!

21 dec 2018

Loffe! En münsterländervalp flyttade till oss nu i höst! Tänkt att efterträda Loke om några år! Loffe är nu fem månader och har fått vara med på jakterna, dofta på vilt, göra dösök och socialiseras. Valpen är framåt, orädd, nyfiken och verkar lovande med sin lilla nos.

Säsongen är i full gång, några vilt har det blivit både för hundar och oss, lite eftersök och på jakter. Nu stundar julhelg med en rad jakter därefter. Spännande! 

/033341f2-35fd-46b7-ac64-4be22ad39bb9.jpg  /1bb85bba-6a67-40ee-bdb7-db13d5fb8b38.jpg

 

En gång i halvåret..

27 dec 2017

En liten uppdatering skulle ju vara på sin plats efter ett halvår sen sist

Sommaren är snart här!

27 jun 2017

Eller, den är ju här! Några veckor kvar till min semester. Henke har semester nu, han har precis börjat! Härlig tid väntar! Sommaren går ju alltid så fort, 1augusti börjar ju jaktsäsongen för oss! Loke gillar ju grävlingarna och då är det dags!

Nessie kommer starta prov i höst igen, OM hon kommer med vill säga. Ska skicka in anmälan nu. Vi spårtränar då o då, Koke går en del trafikeftersök, Grim väntar ju på sina men vildsvinen o älgarna har hållit sig borta från vägen och det är ju bra! Nessie har gått några enstaka, inte så längesen hon och jag var ute o hittade en råbock. 

V hörs framöver! Glad sommar! 

Slut på säsongen, ser fram emot våren!

4 feb 2017

Hejsan!

Här blir det inte många uppdateringar, men före ett litet försök nu iallafall.

Jaktsäsongen 2016-2017 med våra hundar är förbi. Nu återstår lite dovhjortspürsch och så men annars så ser vi fram emot våren och familjeliv istället.

Hundarna har jobbat på bra, Loke har haft väldigt många bra vildsvinsjakter, hittar vildsvin nästintill varje gång han är lös, några skjutna har det blivit men lite stolpe ut en del gånger med. Han är ju sådär lagom den där Lokeman, behändig att ha med och alltid tillbaka med i bilen efter avslutad såt.

Nessie har fått gå på endel fina hjortmarker och gjort bra ifrån sig, nu på slutet har det även blivit en del harjakter och dom tenderar att bli kortare i drevtider och det är ju smidigt med annars en envis och jakttokig dam. Nessie har fått starta på ett öppenklassprov också. Fungerade fint i alla momenten, godkänd i allt menhittade tyvärr inget på söket när det var dags för drevprovet så det gick inte hela vägen till pris. Nu har vi privat och det blir ny start nästa år. 

Grim har utvecklats mycket denna säsong. Vi jobbar på med vildsvin och älgjakten, känns som att han alltid väljer dessa framför rå och dov, vid mkt viltfattiga marker har det blivit kort förföljande på rå men överlag inte många sådana på hela säsongen. Målet är att han ska strunta i rå helt. Dov har vi mkt lite av så det är svårare att träna. Några vildsvin har det blivit, flera riktgt bra älgjobb och längre ståndskall nu i slutet på säsongen också bäddar för ännu bättre säsong nästa år! 

Hösten är snart här!

27 aug 2016

Spännande! Tiden går så fort, nu är vi snart här igen...löven faller, det blir svalare och mörkare.

Nästa vecka drar det igång. Det vi inte varit med om tidigare men som för många kickar igång jaktsäsongen på allvar. Vi ska åka till Jämtland och jaga älg. Pappa fyllde 60 år och detta blir en present till honom. Både Henkes och min familj ska med. Vi fem som jagar tillbringar tre dagar i skogen och Edwin, farmor och mormor grejar med sitt i stugorna. Det blir säkert lite utflyktsmål för dom också, så himla kul att vi ska åka tillsammans! 

Vi var uppe på jaktcampen i juli och hälsade på. Nu vet vi hur markerna ser ut, har träffat folk o sett stugorna. Nu hoppas vi bara att det blir rolig jakt också. Naturen o omgivningen är inget fel på iaf!

Träningstider!

14 apr 2016

Då va träningssäsongen igång! Förra året blev det ju inte så mycket för mig eftersom jag var gravid, i år känner jag mig extra sugen. I lördags var vi på sportingstig, första för mig och lille Edwin (det ska börjas i tid! ) Det gick över förväntan faktist. Sköt rätt okej och jag är nöjd över att det KÄNDES bra och när jag gjorde rätt träffade jag ju! Nu passar bössan iaf!

Glad Påsk!

27 mar 2016

Lilleman har gjort att jag kommit ifrån detta ännu mera, egentligen är det ju så roligt o skriva o dela det vi gör i skogen, med hundarna och i familjen. 

Vi har kört igång spårträningen för året, har kört tre gånger nu och har haft olika mål och moment i varje. Nessie har tagit ett steg framåt, har gjort bra träningar och varit lite mer fokuserad. Vi har prövat dom lite med mycket rådjursretning blandannat. Nessie fick ett 22timmars spår på en av våra vallar där det går en mängd rådjur varje dygn. Svårt att hålla sig till spåret och därför måste vi utmana! Loke har presterat som vanligt, fick sex återgångar plus vinklar sist. Grim har funkat riktigt bra men nu på sista träningen hade vi troligen haft besök av vildsvin i trakten där hans spår låg, det körde ihop sig och det blev jobbigt. Bra träning!

Tunnt mellan inläggen!

1 dec 2015

Det är bara att erkänna, vi har kommit ifrån det här med vår sida helt...

Hösten har rullat på som vanligt...samtidigt har inte denna höst varit som vanligt på grund av att vi har gått och väntat på vår lilla bebis. Jag har inte haft några förväntningar alls på att kunna medverka på div. jaktliga aktiviteter men har till min stora glädje kunnat vara med på allt! Många skrattade åt mig tidigt i höstas när det började pratas om älgjakten. Eftersom jag tidigt lagt in om semester denna vecka så var det ju redan klart att jag skulle vara ledig då. Samtidigt stämde ju datumet för nerkomsten av bebis så bra så veckorna kom efter varandra. Fredagen innan älgjakten gick jag hem, först på semester och sen sen på graviditetspenning och så vidare mot föräldraledighet. Fortfarande var alla runtomkring glada och skrattade ÅT och MED mig om att "hur länge kan du hålla på?".

Älgjakten rullade på i vanlig takt. Passade på att underhålla alla lite extra med att skjuta ett vildsvin för Grim första jaktdagen. Spännande jakt där Grim och grannens blandras hittade vildsvin tillsammans men jagade ut några åt olika håll. Släppte ett stort djur först som kom upp precis rakt emot mig i tornet, på ca 7m, stannade till och kastade ifrån mig efter att vi hade haft ögonkontakt. Avvaktade med att skjuta, såg inte om det var sugga eller galt, lät den gå. Grim kom i spåret, följde i en stor böj runtom mig, vidare och tillbaka till samma område där han hittade grisen. Skällde igen och samma procedur blev det. Samma stig i samma plantering började det plötsligt låta. Undrade först om det var hund eller vad som kom, kanske rådjur? Upptäckte denna gång att DET sprang förbi framöver istället för att vika ut på mig där den andra grisen kom, längre bort skymtade jag att det kom ännu en gris och denna veck ut på vändplanen jag hade till vänster om mig. Denna gång var jag mer säker på att det var "rätt" gris som kom. Sköt ett skott, grisen for in i skogen och nån minut senare kom Grim. Det blev ståndskall innanför mig, kanske 40-50m ifrån och efter att ha varit framme och kikat lite lät jag sen Henke gå in som rusat dit....kom på att det kanske inte är så bra med en månad kvar av graviditet och knalla in på en skadad gris i risbuskarna...;-) När Henke kom in drog grisen sina sista andetag och Grim tystnade. Kul med andra friska grisen för Grim!

Älgjaktsveckan blev spännande, lite dovhjortsjakt blev det på onsdagen i Embricke. Jag hade Jossan med mig som kommer ta jägareexamen framöver...extra kul när det blir spännande då när man är två! ;-)

Fredag och helgen jagar vi ju hemma. Jag fick nerlägga en älgkalv dessutom och är ju så glad över att kunnat vara med hela veckan. Situationen med älgkalven var en lärdom i sig, Såg älgarna gå iväg för drevet. De var inne i såten men kom tillbaka snett ut igen, vi stod på min linje som sidoskyttar. Hade drevfolk att tänka på, älgar som var stötta och det blev en stressad situation. Kalven slog i på fläcken men valde att efter en stund resa sig. Hade tidigare noterat att den inte var död och skulle gå framåt, närmare än de 80 m jag stod på för att avfånga den. Kalven valde då att ge sig iväg istället och det var inte läge för något mera skott då älgen sprang rakt ifrån mig.

Henke tog hundarna och gjorde eftersökjobbet. Efter kontrollspårning med Loke ( Grim fick gå först men han litade inte på honom fullt ut) gick de några hundra meter till, Grim fick vara med vid sidan och när Henke märkte att hundarna var hetare släpptes Grim på spåret. Han försvann och täckningen på Garmin försvann bakom ett berg. En passkytt som satt en bit bort hörde Grim skälla och när vi satt oss i bilen och åkt en bit fick vi se var han stod. Vi förflyttade oss och hade sådan tur att älgen gått in på vår mark igen, i en såte som vi gick dagen innan. Pappa Magnus var reda på plats med någon extra passkytt och han själv stog och lyssnade på ståndskallet samt var beredd om det skulle gå loss längs sjökanten. Henke gick in på ståndskallet från ett litet annat håll med tanke på vinden...Efter ansmygning och lokalisering av djur och hund så kunde Henke avsluta och Grim fick massor beröm för ett bra jobb! Det tog stopp efter ca 2km.

Jag har lyckats vara med hela vägen fram, har kännt mig pigg och vital så lite skog och mark är nog bara bra. Jag jagade lördagen en vecka innan förlossning...Det gick hur bra som helst! Kunde ha skjutit en dovhjort för grannens hund men avstod då jag inte hade riktigt bra läge. Nära nära dagen D, men den 17e november kom det ingen bebis...

Det var bara att vänta. 19.e drog det igång...lite....

Fick ligga hemma i tre dagar innan Edwin valde att komma ut den 22/11 kl: 06.25. Nu myser vi hemma med världens bästa unge, 4360g tung och 52cm lång bebis kom ut till oss! Vi fick tillbringa några extra dagar på BB då blodprover visade lite gulsot och hög sänka, men nu är vi äntligen hemma! :-)

 

Det rullar på!

19 aug 2015

Veckorna springer iväg, vi har gjort några eftersök på rådjur och även ett dödsök på ett vildsvin. Eftersom jag jobbar helg då o då känns det som det bara rusar, vissa veckor jobbar man endast fyra dagar, det går jättejättefort och när man är inne i jobbubbland så knatar det på och man tragglar sig fram och ser fram emot den lediga onsdagen. Den dagen är idag.

Jag har både slöat och gjort lite nytta. Var iväg på ett trafikeftersök i morse, kan kalla det mera platsbesök då rådjuret låg i diket, ingen hund behövdes denna gång. Fick överranskande besök på platsen då två danskar hade lastat in rådjuret i sin bil o tänkt köra iväg med det. Förklarade att det var jakträttsinnehavararens djur och att det skulle ligga kvar. Dom babblade något på danska som knappt var hörbart, bara att "dom gör så i danmark"...vilket dom inte gör! ;-)

Väl hemma blev det frukost med Henke och jag städade lite. Skitiga hundar som kommer hem på nätterna efter grävlingsjakt är inte att leka med, man kan se sandhögarna ibland...;-)

EM-hoppningen är igång! Jag satt bänkad framför tvn hela eftermiddagen, trots att solen sken ute. Kunde inte slita mig riktigt. Hann emellan göra müsli och efter avslutat tvtittande så putsade jag våra vackra fönster....LITE skitiga! Fåglar har flygit in i dom, flugorna fixar och donar, och en del stänk från vatten och dyl gjorde att det var dax igen. Gjorde ju jobbet i våras men det hjälper inte! Finare blev det iaf! :-)

Nu är det nog dax att rasta hundar och dra sig mot sängen! godnatt!

Grävlingsjakt!

6 aug 2015

Nu är det igång!

Lokes bästa tid är nu! Han har ju alltid jagat grävling och så även i år! Det har gått några dagar och husse och han och även jag har varit ute ganska mycket. Det ska till att få ihop jobb och nattjakt, startar man sen kan det bli att man kommer hem när det börjar bli ljust ute igen! ;-)

Hittills har det blivit en grävling skjuten för honom, den nerlades i natt! Hittills har det gått lite trögt, Loke har hittat grävling varje kväll han varit ute men eftersom dom är duktiga på att ha gryt nära till hands har dom kommit undan genom att krypa ner och inte gått att få ut. Det är då man behöver en grythund men det har vi ju inte så grävlingen lämnas i fred och lever vidare. Grävlingarna är ju en typ av skadedjur, kommer dom under husgrunder, källare, äldre hus med trossbotten etc kan dom göra väldigt stor skada då dom gräver och bygger bo. Vattenledningar och avlopp brukar ju vara i farozonen.

Häromkvällen fick Nessie gå ett trafikeftersök också, är det inte det ena så är det det andra som gör att kvällarna/nätterna blir sena. Efter info från kontaktperson kände vi att Nessie skulle få chansen, rådjuret hade krupit från platsen. Vi spårade en kort bit ner i diket, hon markerade rejält och ville in precis där markeringen med en påse satt i ett träd. Innanför låg rådjuret dött så det blev kort lidande för stackarn. Nessie fick sin belöning och det ger henne lite träning och utbildning till nästa gång.

Nu tar vi det lite lugnt ikväll, vi ska på begravning i morgon och det är kanske bäst att vila upp sig lite efter alla sena kvällar. Min mormor gick bort för två veckor sedan, hon var sjuk och hade legat dålig länge. Vila i frid mormor, du har det nog ändå bättre nu när du slipper plågas.

Nu ska vi köra sista racet här hemma, har precis städat klart och ska lägga på nya mattan jag inhandlade igår på IKEA. Bäst att städa lite, tycker att gräset och allt grus från grävlingsgryten har en förmåga att följa med hem...tror att Lokes päls rymmer mycket sånt! ;-) Ska fixa med kuddar och lite också, blir nog fint när det är färdigt!

Har precis nu tagit en liten paus i städet medans golven torkade, har tagit en dust med Försäkringskassan...ghhaa, nackdelen med att vara gravid och vänta barn, man måste involvera sig i myndigheter också! Inte lätt alla gånger att få all info rätt och alla papper på sin plats. Håller tummen för att allt är rätt nu! ska lägga på ett brev till samma mottagare, SEN är jag färdig för denna gången...

Tack för mig, hej!

Uppdatering sen sist!

20 jul 2015

Det har varit dåligt med aktivitet här på sidan. Tiden bara rann iväg och ibland tryter det och man känner inte för att skriva. Nu gör jag ett försök igen, det har ju gått några månader sen sist.

Det går ju att berätta lite vad vi gjort sen sist, sen är det ju inte högsäsong direkt, brukar bli mer att skriva om då.

Vi har varit ganska aktiva hela våren. Henke och jag har genomgått en eftersöksutbildning via jägareförbundet. Det finns en teoretisk del på internet och sen är resten praktiskt som vi gjorde i Vimmerby. Det var flera träffar, vi lade spår åt hundarna, tränade lite olika varianter och övningar, vi gjorde en del skytteövningar både i ljus och mörker och vi hade dessutom lite extra teori i gruppen som vi varvade med våra aktiviteter. Nu är vi iaf lite utbildade, man vet aldrig framöver om det kommer komma krav på denna utbildning via NVR, därför känns det skönt att ha gått den så vi har det gjort. Dessutom hade vi jätteroliga och inspirerande dagar tillsammans. Tex.  så hade vi en heldag i Storebro, konstant regnande och vi lade spår och sköt på ett riktigt rådjur (trafikdödat). Det är ju inte ofta man har möjlighet till att skjuta och se skottverkan och skottplatser på det sättet, man skjuter ju alltid på tavla annars.

Hundarna fick iaf bra träningstillfällen, det blev några spår under våren. Vi gjorde både individuella spår och vissa gruppövningar.

Vi avslutade kursen med att vi sköt Björnpasset och grillade korv, precis som det ska vara...trevliga stunder och utdelning av fina diplom! :-)

Vi har tränat en del spår här hemma också. Det har kanske inte riktigt har blivit ett spår i veckan för dom men nästan. Vissa tider har det blivit mera, en del tider mindre.

Det har blivit några eftersök för oss också, förrutom trafik så har vi varit på vildsvinseftersök, då vildsvin som skjutits på nysådd eller vall. Sammanfattningsvis kan vi ju iaf konstatera att vi lär oss väldigt mycke för varje gång, hundarna gör det dom ska och vi hoppas att vi mer och mer kan lita på att det är dom som har rätt.

Fjolårsgris som vi hittade förra helgen, vi spårade med Loke och Grim släpptes och fick skälla ståndskall innan husse avslutade.

/grimogrisdjursdala.jpg

Sen kommer det ju förändras lite här hemma i Brantetorpet i höst! Vi kommer bli tre...eller sex stycken i flocken med hundar och tvåfotade. Vi ska bli föräldrar och barnet kommer lagom mitt i jaktsäsongen. I mitten på november är det beräknat och det kommer bli en stor omställning för oss, vi är jätteglada! :-)

Just nu är det semestertider, jag har precis börjat jobba igen, Henke har en vecka kvar. Det är dax för att hundarna får ett tak på sin hundgård, han har börjat lite smått och bygga på det, vi får se hur det blir,ska bli skönt att veta att även Loke kan hålla sig torr då han inte går in i nån koja. Vi får göra nån liten byggnation åt herrn, han som blir lite ursken vid ruskväder, Grim bekommer det inte och Nessie älskar ju sitt lilla vita hus ;-)

Nehe, dax att rasta hundar och börja med den sena middagen!

Hej så länge! :-)

Dax för tripp!

25 mar 2015

I dag far vi till Linköping, ska kika på lite kläder och skor främst till Henke, sen ska vi väl besöka lite trädgård och blomsterbutiker med, det är ju säsong nu!! Det blir ju troligen ingen affär med utemöbler och sådant denna gång men vi kan ju börja och kika runt lite. Ska bli kul o komma iväg, skulle vilja handla massor men räkningskontot blev stort denna månad. Hoppas framöver på finfint väder så vi kan sätta igång med uteplats och allt. Har ju beställt lite växter som kommer på posten men tills dess får vi fixa med annat. Hoppas kunna se lite urnor idag, svarta el mörkt grå, höga som ska va där ute, vi får se vad vi hittar! Henke ska väl kolla på kängor och byxor, välbehövligt kan man säga...det slits rejält på dom grejerna här hemma!

April står för dörren och det är massor att göra! Först och främst har vi X-antal föreläsningar och kurser att delta på. Eftersöksföreläsning, hundföreläsning, hundkurs (på söndag för Grim), eftersöksseminarie i Öster Malma, vi ska till skjutbion i Västervik på lördag etc etc...det är något varje vecka nu! Dessutom kör ju skjutbanan igång, vi kör tjejkvällar några torsdagar och andra dagar är det ungdomsträning och annat. Full fart! Snart dax för hagelstigen med ju!

Hundarna är i topp! Huur mkt energi som helst, ändå har dom gått milslång promenad nu flera dagar i sträck, vad hjälper det? tog en mindre promenad med Grim idag i Horn, första steget att bli ännu större kanske, klara av samhällen och lite mer liv och rörelse. Nu är Horn väldigt lungt, men tyckte det kunde vara en bra start, kanske tar Kisa nästa gång :-P

Nehe, vidare på min lediga dag, ska väcka Henke om en timma så vi kommer iväg. Han jobbar ju natt denna vecka med, sen är det hans vanliga skift som gäller...skönt! tror det blir slitsamt att bara jobba natt, man bli såå trött!

 

Vååår!

12 mar 2015

Dåligt med inlägg på sidan, ni får hålla tillgodo med våra sporadiska inlägg, nu är ju våren snaaart här, det är mycket ljusare på kvällarna och vi har faktiskt gått promenader med hundarna efter jobbet mera. Det är så skönt! längtar efter att komma igång ute, det finns ju inte så jättemycket att ta hand om, vi har inga jättestora trädgårdsland eller så men lite ska röjas. Vi måste ju se till så allt vaknar till liv ju. Har planerat lite växter redan. Det är beställt på nätet och kommer hem per post i april. Spännande, inte varje dag man gör växtaffärer på internet ;-). Vi ska ju inhandla ett gäng utemöbler också. Affärerna verkar vara lite sega i starten, inget är framplockat än..å vi som vill titta och sitta och känna och klämma! Det blir att koppla på släpet en dag och ge sig iväg, stort bord ska det va...så alla får plats när det blir sköna grillkvällar här hemma!

Hundarna har fått träna lite spår sen snön försvann, taggade till tusen och det märks att alla tre har finfin kondition fortfarande. Dom är på hugget när dom får en uppgift och det är kul, våren är en bra träningstid. Nyhet vad gäller Nessie och mig...läs vidare på "Jakt och Aktiviteter".

Ikväll är Henke iväg på luftgevärsskyttet. Jag brukar ju också vara med men kände att jag ville vara hemma istället. Höll på att missa en tid hos min massör efter jobbet så det blev med andan i halsen jag kastade mig in hos henne, skönt nu ikväll att vara hemma och inte bara åka vidare till nästa ställe.

Vi satte upp två hyllor i går, sakta men säkert kommer vi på vart vi vill ha sakerna, nu kom en hylla upp i köket och en över skrivbordet. Båda hyllorna var "gamla" så det är inga nya grejer, kul att man kan återanvända saker ibland. På tal om köpa nytt....i april åker jag till Ullareeeed! :-D. Mamma och jag tar en bussresa som vi gjort tidigare, kul dag tillsammans och massor med shopping. Har redan en lista.. Gardiner till sovrum, tavlor m.m. Äntligen kan man sikta framåt och köpa till sitt EGNA hus!! :-D Skillnad när man köper saker ju. Nu vet man vad man har, och vi trivs ju så jäkla bra! Huset passar oss och hundarna så perfekt!

Vi kommer snart börja bygga tak på hundgården. Den svarta faran Grim..blandrasen, lillen, Klas Klättermus...klättrar och rymmer. Nu är han inburad men vi måste ha ett ordentligt tak så det blir ännu mera säkert. Han har just nu en liten pall att sitta på, hundhuset och borden har vi fått ta bort då han kommer upp så bra i höjd när han står på dom så han kan bita i nät och i buntbanden som varit tillfällig lösning på hans kravlande över hundgårdssektionerna. Smidig som få den där lille. Otäckt och stressande att gå o veta att han kanske är ute, han har blivit upplockad på Hornvägen två gånger...nästa gång är han väl på den andra ÄNNU större vägen och det blir då bara en tidsfråga...:-/  Nu har han hållit sig inne i två veckor så vi hoppas lösningen fungerar till vi bygger riktigt tak!

Knäcke, brownie & kaffe!

16 feb 2015

Kort arbetsdag innebär att det är måndag, utan några ärenden alls efter jobbet så körde jag hem och möttes av tre trötta hundar. Var tvungen att smsa Henke och fråga vad han gjort med dom, trodde han lagt milslånga spår åt dom eller nått ;-) Trots promenader och annat så brukar dom stimma runt och leka när jag kommer hem, idag var dom inne den timmen eftersom det blåser så kallt..annars är dom ju ute i hundgården. Värsta livet blir det och det brukar knappt inte gå att få dom trötta. Det enda som hänt idag var att svärfar varit på besök och att Henke gått en liten promenad innan han åkte till jobbet. Konstigt såhär efter jaktsäsongen att inte mer behövdes ;-)

Nu längtar jag efter våren!! Vill fixa och greja ute, kratta bort alla solrosfröskal som ligger på backen, Nessie & Grim jobbar förtvivlat för att äta upp allt, därför kurrar det i Nessies mage konstant..men men, tror inte att dom lyckas, vi har varit riktigt duktiga på att fylla på åt småfåglarna, full aktivitet är det. Hoppas kunna sätta lite eget grönt i pallkragar i år också, vill nog kanske ha tre pallkragar nu..och idag insåg jag att timingen var total då vi fick ett helt ställ med såfröer på jobbet..det har vi aldrig haft innan! Bara att sätta igång och planera, kvalité i sommar när man kan hämta sina egna grönsaker på landet! Hoppas på att lyckas lite mera med tomaterna i år, fick allt upp tomatplantor förra året också men dom var sega i starten. När plantorna väl växt till sig så var det redan augusti. Jag fick ju tomater om än lite sent...;-) I år har jag en ännu bättre vägg att ställa dom emot..så jag tror jag kommer lyckas bättre! Frågan är bara vilka tomater jag ska sätta, snart dax för att så kärnorna. Vill nog ha mindre varianter av tomater, typ körsbärs, men man kanske lyckas bättre med vanliga kvisttomater? Eller ska man ge sig på båda?

Just nu känns ju våren lite långt borta, det blåse isigt och det är is och frusen hård snö överallt. Tråkigt som tusan, vi vill ha Soool!

Med våren kommer viltspårträningen igång! vi är anmälda till en kurs bland annat, ska bli riktigt skoj! Mer info om den framöver!

Ja ser de snöar!

4 feb 2015

Då sitter jag här en onsdag igen, tycker det går så otroligt fort mellan de lediga onsdagarna, hinner knappt med.

I lördags var det den siste januari. Säsongen för den riktiga hundjakten är nu över. Trots att vi båda är lite smådeppiga över att det är slut på det mesta med jakten för denna säsong så ska vi nog se tillbaka och vara riktigt nöjda, i allafall med det som har hänt kring Grim och Loke. Här kommer en sammanfattning över vår säsong och vi har flera gånger pratat om hur glada vi är för att vi har så fina hundar och vi har en väldig bredd i vårt lilla "hundstall". Alla hundar har jagat bra under säsongen och gjort sitt allra bästa efter förmåga. Vilja och intresse finns och vi kan inte annat än att vara nöjda.

Nessie har det återigen varit lite stolpe ut med och hennes löp i hela november gjorde ju att det blev ett litet avbräck där och samtidigt har det varit lite oflyt med skjutna djur, tror i lördags att hon gick i pass fyra gånger utan att passkyttarna sköt..av olika anledningar. Kulfång etc måste man ju ha som jägare men för hundens skull så blir man lite grinig när det inte går vår väg riktigt. Hennes drevtider har på slutet blivit längre, hon går att kalla av på slaget men ofta är det eländig terräng och berg där jakterna går och därför har vi ibland väntat ut henne tills hon släpper själv. Återgångarna är jättebra bara damen själv väljer att släppa och ge sig. Envis var ordet. Ibland har nog kroppen velat ge sig men inte hjärnan, här går vi på vilja! Det har skjutits en älg och två rådjur för henne. Kunde som sagt blivit några flera djur sista helgerna men sådan är jakten! Jaktintresset, envisheten och drivet är iallafall inte något att klaga på. Vår lilla röda prinsessa har sin egna integritet och hon TROR att hon bestämmer mycket själv. En väldigt speciell dam som är som en nalle hemma och en jaktidiot i skogen.. Nu ser vi fram emot viltspårträning och apportering framöver!

Loke har visat framfötterna ordentligt. I år har han skällt på älg några gånger, någon enstaka som vi vet helt säkert. Sen har det bara endast varit vildsvin för hans del. Vi har aldrig försökt påverka det men eftersom han var lite ( och är ) avvaktande på vildsvinen så har vi försökt att belöna allt som har med vildsvin att göra. Han har ju fått lite stryk tidigare, så det verkar ha gett resultat och det är riktigt roligt att jaga vildsvin nu! Det har skjutits fem vildsvin för honom samt två på eftersök. Det har dessutom varit väldigt många jakter på vildsvin där han inte kunnat belönas alls utan att vi har fått gått in och tagit honom på ståndskallet. Förföljandet på honom har utvecklats en hel del. Münsterländer är ju kanske inte kända för att vara några långdrivande hundar, hänger dom på länge är det ju mera som drev med skall då. Loke har ju valt att jobba som en spets och några gånger i år har han hängt på många kilometer ut ur marken och inte gett sig! Det är nytt för den herrn! ;-). Loke är väldigt speciell, alla tycker sina egna hundar är väldigt personliga och speciella, vi tycker verkligen så om Loke. Han utvecklas hela tiden och när du tror att du känner honom och vet hur han hanterar/ presterar i en viss situation..då ändrar han sig och gör som han inte brukar göra. Vet inte om det är vi som inbillar oss med det eller om han är ombytlig. Tror hans erfarenheter påverkar honom och hans jaktintresse har om det nu kan det stäkts ordentligt i år. Just nu är han mest stimmig och vill göra saker. Han gnäller och skäller om man lämnar honom i bilen, det har inte hänt tidigare..i år har det varit mer lag än undantag. Vi ser verkligen fram emot nästa säsong för Lokes del!

Grims första säsong kan vi skriva väldigt mycket om. Vi har skrivit några berättelser här på hemsidan och vi är supernöjda med hans prestationer trots hans unga ålder. Vi hoppades på flyt ang. hans jakter i höst och vinter. Flyt har vi haft! Vi har lyckats hitta synobs och slag efter älg främst. Älgar som han sen följt och skällt ståndskall på. Några gånger har det varit stånd/ gångståndstider på 1 ½ timma och han har arbetat över förväntan! Han har redan ett långt förföljande och ibland kan vi ju tycka att det  redan är i längsta laget eftersom vi tycker att han inte är så gammal. Samtidigt är det tidig jakt i dessa linjer och vi är inte särskilt förvånade. Envisheten märkte vi tidigt att den fanns där. Han har fortfarande intresse för allt vilt, vi hoppas att vi kan få honom att välja älg och vildsvin ( kronhjort) främst. Vi jobbar på det och hoppas kunna belöna rätt saker. Däremot har han bytt vilt under jakt tex. dovhjort ---> älg vilket vi är glada över. Det tyder kanske på att intresset är större för älg, det kan vi bara spekulera i men roligt vore ju det! ;-) Han hade tidigare i höst en period där han jagade ganska mycket kronhjort. Tillfälligheter troligen men intresset finns där för dom. Han driver en bit med skall och tystnar när han kommer efter. Han är ganska spårnoga och vi hoppas att spårträningen kommer väl till pass i vår och sommar. Ska bli riktigt kul att träna eftersom vi vet att han har utvecklats massor sen vi tränade sist. Hans jaktliga erfarenheter gör nog sitt till! Vi väntar med spänning på nästa säsong! Då har den lille svarte blivit lite äldre och det kan nog bli riktigt bra det här! :-D

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)