Slut på säsongen, ser fram emot våren!

Hejsan!

Här blir det inte många uppdateringar, men före ett litet försök nu iallafall.

Jaktsäsongen 2016-2017 med våra hundar är förbi. Nu återstår lite dovhjortspürsch och så men annars så ser vi fram emot våren och familjeliv istället.

Hundarna har jobbat på bra, Loke har haft väldigt många bra vildsvinsjakter, hittar vildsvin nästintill varje gång han är lös, några skjutna har det blivit men lite stolpe ut en del gånger med. Han är ju sådär lagom den där Lokeman, behändig att ha med och alltid tillbaka med i bilen efter avslutad såt.

Nessie har fått gå på endel fina hjortmarker och gjort bra ifrån sig, nu på slutet har det även blivit en del harjakter och dom tenderar att bli kortare i drevtider och det är ju smidigt med annars en envis och jakttokig dam. Nessie har fått starta på ett öppenklassprov också. Fungerade fint i alla momenten, godkänd i allt menhittade tyvärr inget på söket när det var dags för drevprovet så det gick inte hela vägen till pris. Nu har vi privat och det blir ny start nästa år. 

Grim har utvecklats mycket denna säsong. Vi jobbar på med vildsvin och älgjakten, känns som att han alltid väljer dessa framför rå och dov, vid mkt viltfattiga marker har det blivit kort förföljande på rå men överlag inte många sådana på hela säsongen. Målet är att han ska strunta i rå helt. Dov har vi mkt lite av så det är svårare att träna. Några vildsvin har det blivit, flera riktgt bra älgjobb och längre ståndskall nu i slutet på säsongen också bäddar för ännu bättre säsong nästa år! 

4 feb 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)