Grävlingsjakt!

Nu är det igång!

Lokes bästa tid är nu! Han har ju alltid jagat grävling och så även i år! Det har gått några dagar och husse och han och även jag har varit ute ganska mycket. Det ska till att få ihop jobb och nattjakt, startar man sen kan det bli att man kommer hem när det börjar bli ljust ute igen! ;-)

Hittills har det blivit en grävling skjuten för honom, den nerlades i natt! Hittills har det gått lite trögt, Loke har hittat grävling varje kväll han varit ute men eftersom dom är duktiga på att ha gryt nära till hands har dom kommit undan genom att krypa ner och inte gått att få ut. Det är då man behöver en grythund men det har vi ju inte så grävlingen lämnas i fred och lever vidare. Grävlingarna är ju en typ av skadedjur, kommer dom under husgrunder, källare, äldre hus med trossbotten etc kan dom göra väldigt stor skada då dom gräver och bygger bo. Vattenledningar och avlopp brukar ju vara i farozonen.

Häromkvällen fick Nessie gå ett trafikeftersök också, är det inte det ena så är det det andra som gör att kvällarna/nätterna blir sena. Efter info från kontaktperson kände vi att Nessie skulle få chansen, rådjuret hade krupit från platsen. Vi spårade en kort bit ner i diket, hon markerade rejält och ville in precis där markeringen med en påse satt i ett träd. Innanför låg rådjuret dött så det blev kort lidande för stackarn. Nessie fick sin belöning och det ger henne lite träning och utbildning till nästa gång.

Nu tar vi det lite lugnt ikväll, vi ska på begravning i morgon och det är kanske bäst att vila upp sig lite efter alla sena kvällar. Min mormor gick bort för två veckor sedan, hon var sjuk och hade legat dålig länge. Vila i frid mormor, du har det nog ändå bättre nu när du slipper plågas.

Nu ska vi köra sista racet här hemma, har precis städat klart och ska lägga på nya mattan jag inhandlade igår på IKEA. Bäst att städa lite, tycker att gräset och allt grus från grävlingsgryten har en förmåga att följa med hem...tror att Lokes päls rymmer mycket sånt! ;-) Ska fixa med kuddar och lite också, blir nog fint när det är färdigt!

Har precis nu tagit en liten paus i städet medans golven torkade, har tagit en dust med Försäkringskassan...ghhaa, nackdelen med att vara gravid och vänta barn, man måste involvera sig i myndigheter också! Inte lätt alla gånger att få all info rätt och alla papper på sin plats. Håller tummen för att allt är rätt nu! ska lägga på ett brev till samma mottagare, SEN är jag färdig för denna gången...

Tack för mig, hej!

6 aug 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)