Träningssällskap med prov i sikte!

Fick frågan igår om jag kunde agera "tränare" då en som ska starta UKL i helgen ville träna lite apportering. Det är ju bara att skramla ihop sina fåglar som ligger nerfrysta och gå ut o göra ett försök :)

Vi gjorde ett test och det fungera okej, hunden verkade ju inte svår med vilt om vi säger så, nästan istället åt andra hållet. Intressant att se efter helgen hur det gick. Poäng på momentet får han säkert, bara det finns energi kvar i kropp och huvud efter hartramp och annat.

Nessie fick agera träningssällskap, fick sitta passiv och emellan göra några apporter. Denna gång hade jag lite fler olika sorters vilt än sist vi tränade ensamma, nu fanns skata och trut förutom duva med på menyn också. Måste få erkänna att damen skötte sig alldeles utmärkt! Satt på pricken stilla hela träningen, den andra hunden sprang förbi och han både skällde nån gång och var allmänt retfull. Nessie satt lugnt och bara tittade på. Jättebra träning för henne, av och på-knappen fungerade väl idag kan man ju säga! :) När Nessie skulle göra sina markeringar var den andra hunden exalterad och ett störningsmoment. Jättebra att träna så också, speciellt med en hund hon aldrig har träffat innan. Hon var fokuserad och lyssnade på mig till 100%, nöjd!

Inget provbrev idag heller...:( Hoppas att det dimper ner i morgon istället, det är ju så spännande och se om vi får starta...!

Tycker att hösten närmar sig med stormsteg nu, trots en superfin sensommar dag idag! Vi har suttit ute och ätit frukost, suttit ute i solen och druckit kaffe, satt länge ikväll när Emil kom på besök, hur skönt som helst! 25 grader visade bilen när jag var ute och körde. Stackars jägarna i norrland, jakt och värme är inte alltid en bra kombination..

Tacka vet jag jakten i oktober..den kan också vara varm..men inte riktigt såå varm..;)

 

4 sep 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)