Uppdatering sen sist!

Det har varit dåligt med aktivitet här på sidan. Tiden bara rann iväg och ibland tryter det och man känner inte för att skriva. Nu gör jag ett försök igen, det har ju gått några månader sen sist.

Det går ju att berätta lite vad vi gjort sen sist, sen är det ju inte högsäsong direkt, brukar bli mer att skriva om då.

Vi har varit ganska aktiva hela våren. Henke och jag har genomgått en eftersöksutbildning via jägareförbundet. Det finns en teoretisk del på internet och sen är resten praktiskt som vi gjorde i Vimmerby. Det var flera träffar, vi lade spår åt hundarna, tränade lite olika varianter och övningar, vi gjorde en del skytteövningar både i ljus och mörker och vi hade dessutom lite extra teori i gruppen som vi varvade med våra aktiviteter. Nu är vi iaf lite utbildade, man vet aldrig framöver om det kommer komma krav på denna utbildning via NVR, därför känns det skönt att ha gått den så vi har det gjort. Dessutom hade vi jätteroliga och inspirerande dagar tillsammans. Tex.  så hade vi en heldag i Storebro, konstant regnande och vi lade spår och sköt på ett riktigt rådjur (trafikdödat). Det är ju inte ofta man har möjlighet till att skjuta och se skottverkan och skottplatser på det sättet, man skjuter ju alltid på tavla annars.

Hundarna fick iaf bra träningstillfällen, det blev några spår under våren. Vi gjorde både individuella spår och vissa gruppövningar.

Vi avslutade kursen med att vi sköt Björnpasset och grillade korv, precis som det ska vara...trevliga stunder och utdelning av fina diplom! :-)

Vi har tränat en del spår här hemma också. Det har kanske inte riktigt har blivit ett spår i veckan för dom men nästan. Vissa tider har det blivit mera, en del tider mindre.

Det har blivit några eftersök för oss också, förrutom trafik så har vi varit på vildsvinseftersök, då vildsvin som skjutits på nysådd eller vall. Sammanfattningsvis kan vi ju iaf konstatera att vi lär oss väldigt mycke för varje gång, hundarna gör det dom ska och vi hoppas att vi mer och mer kan lita på att det är dom som har rätt.

Fjolårsgris som vi hittade förra helgen, vi spårade med Loke och Grim släpptes och fick skälla ståndskall innan husse avslutade.

/grimogrisdjursdala.jpg

Sen kommer det ju förändras lite här hemma i Brantetorpet i höst! Vi kommer bli tre...eller sex stycken i flocken med hundar och tvåfotade. Vi ska bli föräldrar och barnet kommer lagom mitt i jaktsäsongen. I mitten på november är det beräknat och det kommer bli en stor omställning för oss, vi är jätteglada! :-)

Just nu är det semestertider, jag har precis börjat jobba igen, Henke har en vecka kvar. Det är dax för att hundarna får ett tak på sin hundgård, han har börjat lite smått och bygga på det, vi får se hur det blir,ska bli skönt att veta att även Loke kan hålla sig torr då han inte går in i nån koja. Vi får göra nån liten byggnation åt herrn, han som blir lite ursken vid ruskväder, Grim bekommer det inte och Nessie älskar ju sitt lilla vita hus ;-)

Nehe, dax att rasta hundar och börja med den sena middagen!

Hej så länge! :-)

20 jul 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)